Kapustové karbanátky s pohankou GF
vegetariánské a bezlepkové
INGREDIENCE
1 středně velká kapusta
120 g pohanka lámanka
50 g strouhaného sýra (např. eidam nebo uzený eidam apod.)
2 vejce
4 lžíce bezlepkových ovesných vloček
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžička majoránky
špetka muškátového květu
řepkový olej na smažení
bezlepková kukuřičná strouhanka na obalení
POSTUP
Kapustu očistíme, omyjeme, překrájíme a dáme vařit doměkka. Pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu. Uvařenou kapustu slijeme, odřízneme tvrdé košťály. Krátce rozsekáme v kutrovači.
Na pánvi krátce orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a podrcený česnek. Orestovanou cibuli a česnek přidáme ke kapustě do mixéru, ještě několika krátkými pulzy rozsekáme.
Směs přendáme do mísy. Přidáme uvařenou a mírně prochladlou pohanku, sůl, pepř, špetku muškátového květu, majoránku, vejce, strouhaný sýr a ovesné vločky. Dobře promícháme.
Vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v (bezlepkové) kukuřičné strouhance a smažíme do zlatova na řepkovém oleji.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.