Kynuté jahodové knedlíky


INGREDIENCE

500g hrubé mouky

50g másla

12g droždí

300 -350 ml mléka

sůl, lžíce cukru krupice

1 vejce


K PODÁVÁNÍ

ovoce např. jahody, borůvky apod.

tvaroh nebo zakysaná smetana

moučkový cukr

POSTUP

Nejprve si uděláme kvásek. V hrníčku smícháme lžíci mouky, trochu cukru a droždí. Rozředíme malým množstvím teplého mléka a necháme vykynout.

 Do mísy dáme mouku, trochu soli a lžíci cukru, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Přidáme teplé mléko a vymísíme těsto. Necháme kynout až těsto zdvojnásobí svůj objem.

 Poté vytvarujeme knedlíky, které necháme na pomoučeném vále ještě chvíli kynout. Knedlíky vaříme v páře 8 minut. Po uvaření je zlehka na povrchu roztrhneme vidličkou nebo propícháme špejlí, aby se knedlíky nesrazily.

 Podáváme polité rozpuštěným máslem, pocukrované s ovocem a příp. tvarohem nebo zakysanou smetanou. 

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!