Vepřové plátky se smetanou  GF


INGREDIENCE

500g-600g vepřového plecka nebo krkovice bez kosti

6 větších brambor

3 cibule

smetana ke šlehání 500 ml

sůl

pepř


POSTUP

Nejprve si předpečeme maso. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací nádoby. Pečeme při 190°C cca 40 minut (dobu upravíme dle typu a síly plátků masa, maso by mělo být pouze předpečené, budeme dopékat ještě s brambory a smetanou).

 Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

 Předpečené maso vyndáme z trouby, poklademe vrstvou nakrájené cibule a vrstvou brambor. Lehce osolíme. Celé zalijeme šlehačkou. Dáme dopéct do trouby na 30 minut.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!