Čočka s quinoou a grilovaným sýrem  GF

Luštěniny ve spojení s obilovinami jsou výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů.

INGREDIENCE

250 g zelené čočky

150 g quinoi

2 stroužky česneku

3 mrkve

1 cibule

2 stonky řapíkatého celeru

1 chilli paprička

1 lžička tymiánu

sůl, pepř

balzamikový ocet

olivový olej

200 g sýr vhodný na gril (halloumi, kozí sýr apod.)


NA DRESINK

 1 zakysaná smetana nebo řecký jogurt 200 g

2 lžičky strouhaného křenu

šťáva z 1/2 citronu

sůl, pepř 


K PODÁVÁNÍ

listový salát

POSTUP

Čočku a quinou uvaříme dle návodu. Zeleninu očistíme, mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na proužky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Poté přidáme mrkev, řapíkatý celer, drcený česnek a najemno nakrájenou chilli papričku. Chvíli restujeme. Poté k zelenině přidáme lžičku tymiánu, zakápneme balzamikovým octem, osolíme, opepříme. Nakonec vše promícháme s uvařenou čočkou a quinoou. Dochutíme olivovým olejem.

 Sýr lehce pokapeme olivovým olejem a krátce ogrilujeme.

  Na dresink smícháme zakysanou smetanu nebo jogurt se strouhaným křenem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

 Podáváme s křenovým dresinkem, grilovaným sýrem a salátem


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!