Kuřecí játra s cibulovým salátem  GF

Cibulový salát se výborně hodí jak k masitým pokrmům, tak i k rybám. 

POSTUP

kuřecí játra 600-700 g (nejlépe v bio kvalitě nebo farmářská)

kachní nebo husí sádlo 250g

sůl

2 kuličky jalovce

1 lžička tymiánu


NA CIBULOVÝ SALÁT

4-5 větších cibulí nakrájených na kolečka

1 lžička mleté  sladké papriky

špetka mleté pálivé papriky

sůl

slunečnicový olej


K PODÁVÁNÍ 

uvařená rýže basmati


POSTUP

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí játra očistíme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme 2 kuličky jalovce, lžičku tymiánu a vše zakryjeme kachním nebo husím sádlem. Je vhodné použít užší a vyšší zapékací nádobu, aby při pečení byla játra ponořena z větší části do rozpuštěného sádla. Nádobu dáme do trouby a játra pečeme za občasného promíchání přibližně 40 minut. Játra osolíme až když jsou upečená.

Cibulový salát:

Cibule očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky nebo kolečka. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej (můžeme použít rovněž kachní nebo husí sádlo), vhodíme cibuli a za stálého míchání restujeme až cibule zesklovatí. Poté osolíme, přidáme kávovou lžičku mleté sladké papriky a špetku pálivé papriky.

Játra podáváme s cibulovým salátem a rýží.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!