Kuřecí játra s cibulovým salátem GF
Cibulový salát se výborně hodí jak k masitým pokrmům, tak i k rybám.
POSTUP
kuřecí játra 600-700 g (nejlépe v bio kvalitě nebo farmářská)
kachní nebo husí sádlo 250g
sůl
2 kuličky jalovce
1 lžička tymiánu
NA CIBULOVÝ SALÁT
4-5 větších cibulí nakrájených na kolečka
1 lžička mleté sladké papriky
špetka mleté pálivé papriky
sůl
slunečnicový olej
K PODÁVÁNÍ
uvařená rýže basmati
POSTUP
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí játra očistíme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme 2 kuličky jalovce, lžičku tymiánu a vše zakryjeme kachním nebo husím sádlem. Je vhodné použít užší a vyšší zapékací nádobu, aby při pečení byla játra ponořena z větší části do rozpuštěného sádla. Nádobu dáme do trouby a játra pečeme za občasného promíchání přibližně 40 minut. Játra osolíme až když jsou upečená.
Cibulový salát:
Cibule očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky nebo kolečka. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej (můžeme použít rovněž kachní nebo husí sádlo), vhodíme cibuli a za stálého míchání restujeme až cibule zesklovatí. Poté osolíme, přidáme kávovou lžičku mleté sladké papriky a špetku pálivé papriky.
Játra podáváme s cibulovým salátem a rýží.