Gnocchi s chřestem a salátem 


INGREDIENCE

2 balení hotových gnocchi po 500g

svazek bílého nebo zeleného chřestu

šťáva z 1 citronu

1 lžíce másla

sůl, pepř

olivový olej


K PODÁVÁNÍ

sýr typu parmezán nebo grana padano

listový salát

POSTUP

Gnocchi uvaříme dle návodu.

 Pokud máme bílý chřest, oloupeme ho, omyjeme a uvaříme ve vodě, do které jsme přidali sůl, šťávu z 1/2 citronu, 1 lžíci másla a špetku cukru. Chřest vaříme 8-10 minut. Uvařený chřest vyndáme a necháme okapat

 V případě že použijeme chřest zelený, omyjeme ho, odřízneme spodní konce (cca 1-2 cm) a lehce osmažíme na pánvi. Chřest by měl zůstat křupavý.

 Chřest můžeme pokrájet na větší kusy nebo nechat celý.

 Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme uvařené gnocchi, okapaný bílý chřest nebo orestovaný zelený chřest. Přidáme kousek másla a lehce prohřejeme. Osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

 Podáváme posypané strouhaným parmezánem a s listovým salátem.


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!