Gnocchi s chřestem a salátem
INGREDIENCE
2 balení hotových gnocchi po 500g
svazek bílého nebo zeleného chřestu
šťáva z 1 citronu
1 lžíce másla
sůl, pepř
olivový olej
K PODÁVÁNÍ
sýr typu parmezán nebo grana padano
listový salát
POSTUP
Gnocchi uvaříme dle návodu.
V případě že použijeme chřest zelený, omyjeme ho, odřízneme spodní konce (cca 1-2 cm) a lehce osmažíme na pánvi. Chřest by měl zůstat křupavý.
Chřest můžeme pokrájet na větší kusy nebo nechat celý.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme uvařené gnocchi, okapaný bílý chřest nebo orestovaný zelený chřest. Přidáme kousek másla a lehce prohřejeme. Osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Podáváme posypané strouhaným parmezánem a s listovým salátem.