Krůtí křídla s bramborovo-zelnými rősti a zelným salátem  GF


INGREDIENCE

3 krůtí křídla (můžeme použít např. i kuřecí stehna, krůtí nebo kuřecí prsa apod.)

2 ks bobkového listu

4 kuličky nového koření

1 větší cibule

řepkový olej

sůl


NA BRAMBOROVÉ RőSTI

4 větší brambory

2 vejce

3-4 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu použijeme 4 lžíce bramborového škrobu)

1 hrnek nakrájeného a spařeného bílého zelí

sůl, pepř

2 lžičky drceného kmínu

řepkový olej na smažení


NA ZELNÝ SALÁT

1/2 hlávky bílého zelí jemně nakrájeného

2 lžíce jablečného octa

1-2 lžíce cukru krupice

 sůl, pepř

lžička drceného kmínu

50 ml slunečnicového oleje

200 ml vody



POSTUP

Křídla vložíme do zapékací mísy, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou a na ¼ pokrájenou cibuli. Přelijeme trochou řepkového oleje a dáme péct do trouby na 200°C zhruba 1 ½ -2 hodiny (dle velikosti křídel).

 Na zelný salát si očistíme a omyjeme zelí, nakrájíme ho na tenké proužky. Ve větším hrnci přivedeme k varu slanou vodu, vhodíme zelí a necháme 1-2 minuty přejít varem. Poté zelí scedíme. Dáme si stranou 1 hrnek spařeného zelí, které použijeme při přípravě bramborových rősti.

 Zbytek zelí přendáme do mísy. V kastrolu svaříme 200 ml vody s 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi jablečného octa. Necháme krátce povařit. Svařenou vodu nalijeme na zelí, mísu přikryjeme a necháme stát při pokojové teplotě 1/2 hodiny. Poté mísu se zelím přendáme do lednice. Před podáváním zelný salát dochutíme solí, pepřem, popř. jablečným octem a cukrem. Přilijeme 50 ml slunečnicového oleje.

 Na bramborové rősti si oloupeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle, přidáme 1 hrnek spařeného zelí, 2 vejce, 3-4 lžíce hladké mouky (nebo bramborového škrobu), sůl, pepř a 2 lžičky drceného kmínu. Tvoříme placičky, které smažíme z obou stran na rozpáleném řepkovém oleji dozlatova.

 Upečená krůtí křídla podáváme s bramborovými rősti a zelným salátem.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!