Babiččin trhanec  GF
Nejoblíbenější jídlo mého dětství. 

INGREDIENCE

1 kg polotučného tvarohu

2 vejce

lžíce cukru, špetka soli

100 ml mléka

70 g polohrubé mouky (bezlepková varianta:  70g kukuřičné mouky)

slunečnicový olej na vymazání formy


K PODÁVÁNÍ

ovoce dle chuti: jahody, maliny, rybíz, ostružiny, borůvky

smetana ke šlehání 250ml

cukr


POSTUP

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

 V míse smícháme tvaroh, žloutky, cukr a špetku soli, směs rozředíme mlékem tak, aby vznikl hustší krém. Přidáme mouku, promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

 Zapékací formu vylijeme slunečnicovým olejem, přendáme do ní připravenou směs a pečeme při 180 °C cca 35-40 minut. 

 Podáváme přelité ovocnou šťávou, pocukrované a pokladené ovocem.

 Nejlépe chutná s porcí šlehačky!

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!