Babiččin trhanec GF
Nejoblíbenější jídlo mého dětství.
INGREDIENCE
1 kg polotučného tvarohu
2 vejce
lžíce cukru, špetka soli
100 ml mléka
70 g polohrubé mouky (bezlepková varianta: 70g kukuřičné mouky)
slunečnicový olej na vymazání formy
K PODÁVÁNÍ
ovoce dle chuti: jahody, maliny, rybíz, ostružiny, borůvky
smetana ke šlehání 250ml
cukr
POSTUP
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
V míse smícháme tvaroh, žloutky, cukr a špetku soli, směs rozředíme mlékem tak, aby vznikl hustší krém. Přidáme mouku, promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Zapékací formu vylijeme slunečnicovým olejem, přendáme do ní připravenou směs a pečeme při 180 °C cca 35-40 minut.
Podáváme přelité ovocnou šťávou, pocukrované a pokladené ovocem.
Nejlépe chutná s porcí šlehačky!