Restovaná cizrna se zeleninou a rybou  GF


INGREDIENCE

300g cizrny v suchém stavu

(lze použít již připravenou cizrnu v konzervě, cca 2x400g)

1 bobkový list

1 lžička tymiánu


600-700g filetů z ryby (losos, pstruh lososovitý apod.), cca 150g na jednu porci


ZELENINOVÁ SMĚS

1 cibule, 2 stroužky česneku

½ červené papriky

½ žluté papriky

½ žluté nebo červené chilli papričky

svazek zeleného chřestu (nemusí být, lze nahradit řapíkatým celerem, pórkem, cuketou..)

přibližně ½ hrníčku oliv

sůl, pepř

drcený nebo mletý římský kmín ½ kávové lžičky

mletá kurkuma ½ kávové lžičky

mletý koriandr ½ kávové lžičky

mletý zázvor ½ kávové lžičky

olivový olej


K PODÁVÁNÍ

2 lžíce nasekaného čerstvého oregana

POSTUP

Den předem dáme namočit cizrnu na 12 hodin do studené vody. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a zalijeme čerstvou vodou, přidáme 1 bobkový list a lžičku tymiánu. Vaříme přibližně 1 hodinu. V případě, že použijeme cizrnu z konzervy, tento krok vynecháme.

 Do rozpálené pánve nalijeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a podrcený česnek, krátce restujeme. Poté přidáme všechno koření a ještě chvíli restujeme. Dáváme pozor, aby se směs nepřipálila. Poté do pánve vsypeme obě papriky nakrájené na kostičky, zelený chřest (nebo cuketu, řapíkatý celer apod.), chilli papričku nakrájenou nadrobno, cizrnu a ještě zhruba 10 minut restujeme tak, aby zelenina byla křehká. Nakonec osolíme, opepříme, vhodíme olivy a ještě celé zakápneme olivovým olejem.

 Rybu osolíme, opepříme. Pečeme zlehka na pánvi na olivovém oleji nebo krátce grilujeme v troubě.

 Celý pokrm podáváme posypaný čerstvým oreganem.

© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!